Постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН не са готови

...
Постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН не са готови
Коментари Харесай

Киев недоволен от СС на ООН, иска изхвърлянето на Русия

Постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН  не са подготвени освен за на практика стъпки за отнемане на Русия от всички пълномощия, само че и за започване на политическа полемика по тази тематика.

Това сподели в изявление за " Гласът на Америка " непрекъснатият представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислиця, представен от УНИАН.

Според него, главната причина е поддържането на  позицията, че Руската федерация е пълновръстен член на Съвета за сигурност.

" Дори и в такава сложна обстановка като спора в Газа, Съветът за сигурност съумя да одобри решение за отваряне на нови филантропични пунктове. Нашият спор остава може би единственият, за който няма решения ", сподели Кислиця.
 Русия и Украйна взаимно се упрекват в офанзиви с убити цивилни точно на Нова година
Русия и Украйна взаимно се упрекват в офанзиви с убити цивилни точно на Нова година

Въздушни удари са нанесени против Донецк и няколко украински области

В същото време той счита, че Организация на обединените нации е в дълбока рецесия, тъй като Съветът за сигурност е беззащитен, когато става дума за ограничения за прекъсване на войната в Украйна и ограничение на агресора.

" Организация на обединените нации е в дълбока рецесия и тъй като една от главните ѝ функционалности поддържането на мира към този момент не работи по този начин, както е било преди 10 години. Следователно би трябвало да търсим нови форми и подходи ", означи украинският посланик.

В края на 2023 година Руската федерация свика Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Украйна, само че получи " бичуване " .

Украинските дронове поразиха доста набелязани цели в Русия. Украинските медии оповестиха за над 70 изстреляни дрона, а Руската федерация заяви за 32 прихванати. Междувременно губернаторът на Белгородска област заяви за минимум 24 убити и над 100 ранени.
 Русия в Организация на обединените нации: За жертвите си е отговорна Украйна и противовъздушната й защита
Русия в Организация на обединените нации: За жертвите си е отговорна Украйна и противовъздушната й защита

Според Небезня самото разполагане на Противовъздушна отбрана защита в жилищни региони е в нарушаване на интернационалното право

По-рано УНИАН заяви, че Чешката република е отказала да пристигна на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за разискване на офанзивата против Белгород.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР